"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

31 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη οδοντιάτρων στο σχολείο μας

Στα πλαίσια του προγράμματος "Στοματική υγιεινή", πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009 επίσκεψη οδοντιάτρων στους μαθητές της Δ΄ τάξης. Η επίσκεψη διήρκεσε δύο ώρες και οι οδοντίατροι βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα παιδιά για τη σημασία της στοματικής υγιεινής, να παρουσιάσουν φωτογραφίες με θέμα τις ασθένειες των δοντιών και να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών. Τα παιδιά της Δ΄ τάξης προβληματίστηκαν σχετικά με το πόσο σωστά πλένουν τα δόντια τους, ενώ είχαν ετοιμάσει ερωτήσεις, τις οποίες υπέβαλαν στους γιατρούς. Έτσι, πολλές από τις απορίες τους έλαβαν απάντηση.
Τη δεύτερη ώρα η θεωρία έγινε πράξη και οι οδοντίατροι βοήθησαν τα παιδιά να πλύνουν τα δόντια τους στις βρύσες του σχολείου, έτσι ώστε να υποδείξουν τον σωστό τρόπο.
Ευχαριστούμε πολύ τους Λύρο Ιωάννη, Χριστοφορίδη Ανδρέα και Φεγγέρου Λίνα για την πολύτιμη βοήθειά τους.
Οι υπεύθυνες του προγράμματος: Αλιβιζάτου Κατερίνα, Λινάρδου Αγγελική

Φωτογραφίες από το Πρόγραμμα:Οι οδοντίατροι Λύρος Ιωάννης, Χριστοφορίδης Ανδρέας και Φεγγέρου Λίνα, οι εκπαιδευτικοί Αλιβιζάτου Κατερίνα και Λινάρδου Αγγελική, και η Δ΄τάξη του σχολείου μας, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι οδοντίατροι προσπάθησαν να λύσουν κάθε απορία των μαθητών. Και ήταν πολλές!

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των οδοντικών ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: