"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

4 Μαρτίου 2009

"Παιδί και Ποδήλατο", μέρος Α΄

Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, τα δύο τμήματα της Έκτης τάξης, μαζί με το γυμναστή του σχολείου μας, κ. Σπύρο Καϋμενάκη, πραγματοποίησαν το πρώτο απο τα τρία μέρη του προγράμματος "Παιδί και Ποδήλατο". Στο πρώτο αυτό στάδιο, οι μαθητές κάνουν μια βόλτα στην εξοχή με τα ποδήλατά τους, συζητούν για την αξία και την ομορφιά μιας βόλτας με ποδήλατο, ενημερώνονται για τον δικυκλισμό και μαθαίνουν να κυκλοφορούν σωστά, χωρίς να προκαλούν ατυχήματα. Η βόλτα μας ακολούθησε τη διαδρομή Σχολείο-παραλία Αστακού-παραλία Χοβολιού-Μονή Αγίου Γεωργίου. Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, οι μαθητές θα μάθουν να κυκλοφορούν μέσα σε αστική περιοχή, ενώ στο τρίτο μέρος θα περιλαμβάνονται παιδαγωγικά παιχνίδια. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, σημαντική βοήθεια προσέφερε το Α.Τ. Αστακού δια του διοικητή του, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης λίγο πριν της αναχώρηση. Διακρίνονονται η διευθύντριά μας, κα Ζαβιτσάνου, ο γυμναστής κ. Καϋμενάκης και οι δάσκαλοι των τμημάτων κ. Βασιλάκης και Ζαγκότας.

Όλη η... αρμάδα σε παράταξη στην αυλή του σχολείου.

Φεύγουμεεεεε!!!

Έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Αστακού. Η Αστυνομία μας ακολούθησε στην πομπή για να μς προστατέψει από τυχόν ατυχήματα.

Στην παραλιακή οδό του Χοβολιού, δίπλα στη θάλασσα. Ακόμη μια ομορφιά της βόλτας με ποδήλατο στον Αστακό.

Ανεβαίνοντας στη σειρά το δρόμο για το μοναστήρι. Η αστυνομία πάντα μας ακολουθεί. Οι μαθητές σε άψογο σχηματισμό.

Τελικά, φτάσαμε στον Άγιο Γεώργιο και.... ξεπεζέψαμε στο χώρο έξω από το μοναστήρι.


Ο γυμναστής του σχολείου Σπύρος Καϋμενάκης ενημερώνει τους μαθητές για το ποδήλατο: Τα μέρη του, τα είδη, τη συντήρηση, τον ποδηλατικό αθλητισμό και την κυκλοφοριακή αγωγή.


Οι μαθητές εξέθεσαν τις απορίες τους.


Επιστροφή στο σχολείο από την ίδια διαδρομή.


Η ώρα της αυτοκριτικής. Τι πήγε καλά, τι πήγε άσχημα κατά την πορεία με τα ποδήλατα και πως πρέπει να διορθωθεί. Η συζήτηση έβγαλε γόνιμα συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: