"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

24 Φεβρουαρίου 2009

Πανευρωπαϊκά βραβεία eTwinning - 2η Θέση για 2 ελληνικά σχολεία

Με πολύ χαρά και φέτος, είδαμε ελληνικά σχολεία να «αριστεύουν» σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους στη δράση Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης!

Τα σχολεία μας που βρέθηκαν μεταξύ των 10 φιναλίστ και κατέλαβαν τελικά την 2η Θέση σε κάθε μια από τις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν είναι:
* Δημοτικό Σχολείο Δημητριτσίου Σερρών, συντ. εκπαιδευτικός κος Ζαφείρης Ζαπρούδης, με το έργο «Μια σταγόνα ταξιδεύει / A traveling raindrop» (Κατηγορία 4-11)
* 1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας, συντ. εκπαιδευτικός κα Ελένη Καραβανίδου, με το έργο «Between the lines» (Κατηγορία 16-19)

Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης eTwinning 2009 που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου.
Τα δύο ελληνικά έργα που βραβεύτηκαν θα προβληθούν και θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης ως παραδείγματα καλής πρακτικής, ενώ οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα εργαστήρια ανάπτυξης και δικτύωσης που θα διοργανωθούν μέσα στο 2009 σε μία ευρωπαϊκή πόλη.
Επιπλέον, συγχαίρουμε και τα ακόλουθα ελληνικά σχολεία που έφτασαν έως τον τρίτο γύρο αξιολόγησης (κατάλογος επίλεκτων υποψηφίων):
* Ειδικό Δημοτικό Πσ.Κ.Β.Ε, Νίκος Δαλακούρας για το έργο «I'm great the way I learn»
* 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, Δέσποινα Μωυσίδου και Ελένη Γρηγοριάδου για το έργο «ALL UNDER THE SAME EUROPEAN SKY»
* 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και Πρότυπο Σχολείο (Λύκειο) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Φωτεινή Καραγκιαούρη και Δήμητρα Τσοκακτσίδου αντίστοιχα, για το έργο «Musik in der Klasse»
* 8ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Αναστασία Πιτσούλη και Βασίλειος Βασιλακάκης για το έργο «The world of geometry»
Συγκεντρωτικά, στα 22 έργα που έφτασαν στον τρίτο γύρο αξιολόγησης συμμετείχαν 7 ελληνικά σχολεία! Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές μας για το ποιοτικό έργο τους!

Πηγή: Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο