"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

7 Σεπτεμβρίου 2008

"Αμαδρυάδα", θεατρικη παράσταση με οικολογικό περιεχόμενο



Με το θεατρικό έργο «Αμαδρυάδα» του Γιάννη Τζήκα, ένα έργο για παιδιά με σκοπό να τα ευαισθητοποιήσει πάνω στα ζητήματα της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, έκλεισε το ακαδημαϊκό έτος για το σχολείο μας. Η υπόθεση διαδραματίζεται στην κωμόπολη Αμαδρυάδα, με κατοίκους λογιών-λογιών: πονηρούς καταπατητές, οικολογικά ευαίσθητους και παντελώς αδιάφορους. Το παζλ συμπληρώνουν τα παιδιά της κωμόπολης και οι νύμφες Αμαδρυάδες.
Η παράσταση ανέβηκε στις 7 Ιουνίου 2008 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δημοτικού Καταστήματος. Συμμετείχαν μαθητές της Στ΄τάξης, υπό την καθοδήγηση της δ/ντριας κας Μαρίας Ζαβιτσάνου. Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων και οι δύο Σχολικοί Σύμβουλοι, ο τέως κ.Σωτηρακόπουλος και ο νυν κ.Γκοργκόλης, ο Προϊστάμενος του 7ου Γραφείου ΠΕ κ.Παπαναστάσης και ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Δ/νσης ΠΕ του νομού μας, κ. Παναγιώτης Μποκώρος. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η Ντόρα Μπαμπούρη. Παράλληλα με την παράσταση, στους τοίχους της αίθουσας οι μαθητές εξέθεσαν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από το φετινό νέο βιβλίο των Εικαστικών.

Οι μικροί μας ηθοποιοί:

Παιδιά της πόλης: Οδυσσέας Σκουτέρης, Βάσια Τέγα και Ελευθερία Σαμαντά, Δεντράκι: Μαρία Ράιου, Παιδιά κωμόπολης Αμαδρυάδας: Χαρίκλεια Πόλκα και Γεωργία Μακρυγιάννη, Κάτοικοι Αμαδρυάδας: Βρησηίδα Σκουτέρη, Σωτήρης Τσιλιγιάννης, Ιωάννα Παπαχαραλάμπους και Σωτηρία Παπαστάμου, Καφετζής: Δημήτρης Κουτσολάμπρος, Δάσκαλος: Γιώργος Μπάκας, κυρα-Ρύπανση: Στέλλα Καραπιπέρη, Νύμφες Αμαδρυάδες: Αμαλία Μπουραντά, Βάσω Σφαέλου, Κωνσταντίνα Κονιώση, Οικοπεδοφάγοι: Βασίλης Λιβάνης και Γεράσιμος Λιάμης, Οικοδόμος: Άγγελος Κυριάκος, Ρομπέν των Δασών: Αλέξης Ξενάκης, Κοκκινοσκουφίτσα: Κατερίνα Σόμπολου, Λύκος: Κωνσταντίνος Σκεπετάρης, Ελάφι: Ζαρκαδούλα Παναγιώτα, Λαγός: Νίκος Μετσοβίτης