"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

13 Ιουνίου 2009

Αποχαιρετώντας τη σχολική χρονιά

Με διήμερο εκδηλώσεων αποχαιρέτισε το σχολείο μας τη φετινή σχολική χρονιά. Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιούνη, πλήθος κόσμου μαζεύτηκε να παρακολουθήσει το πρόγραμμά μας. Η διευθύντρια του σχολείου μας, κυρία Μαρία Ζαβιτσάνου ανέφερε στη σειρά τα καινοτόμα προγράμματα που ανέλαβαν τα τμήματα του σχολείου μας. Σε αυτά ήταν άλλωστε βασισμένη όλη η βραδιά. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν τα πρωτάκια του Α΄2, τα οποία παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο "Ο παππούς, η γιαγιά και... τα γλυκά!", αποτέλεσμα του προγράμματος στοματικής υγιεινής του τμήματος. Η Γ' 1 με τα κεφάτα παιδιά της σκόρπισε το γέλιο με το "Στην τράπεζα μια μέρα...", ενώ η Γ΄2 ευαισθητοποίησε με το θεατρικό "Οικολογική Συνείδηση, τώρα!". Στη συνέχεια το πρόγραμμα συνέχισε η Δ΄τάξη με την ιστορία του Ωρίωνα και της Ρωξάνης. Τραγούδια, μουσική και χορός πλημμύρισαν το προαύλιο του σχολείου μας και το γλέντι συνεχίστηκε αργότερα με τις λιχουδιές του μπουφέ που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών.
Το απόγευμα της Παρασκευής τη σκυτάλη έλαβε η Ε΄τάξη, η οποία παρουσίασε το θεατρικό έργο "Ο τρυφεράκανθος", βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου, η οποία μας τίμησε με την παρουσία της. Ο "Τρυφεράκανθος" πλαισιώθηκε από τα δρώμενα των μαθητών της Στ΄τάξης. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Στ΄1 εκφώνησαν αποχαιρετιστήριο λόγο και πρόβαλλαν ένα μικρό βίντεο που έφτιαξαν για τον Αστακό. Στο τέλος, όταν έπεσε σκοτάδι, οι μαθητές των δύο τμημάτων της Στ΄ τάξης παρουσίασαν τις χορογραφίες που δημιούργησαν και πρόβαραν εντελώς μόνοι τους. Τη Στ΄ τάξη αποχαιρέτησε και ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου μας, ο οποίος δώρισε από μια αναμνηστική Επετηρίδα Αποφοίτων στα παιδιά, στα πρότυπα των ευρωπαϊκών σχολείων. Χαιρετισμό προς τα παιδιά και τους δασκάλους απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αστακού, δρ. Παναγιώτης Στάικος.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους χορηγούς της εκδήλωσης και απευθύνουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες και συγχαρητήρια στους γονείς των μαθητών που ήταν πάντα κοντά μας και μας βοήθησαν όχι μόνο οικονομικά, αλλά και με προσωπική εργασία. Τέλος, ευχόμαστε καλή πρόοδο στους μαθητές που αποφοίτησαν φέτος και ξεκινούν τα γυμνασιακά τους χρόνια.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Συγγραφέας: Ελένη Πριοβόλου
Πρόσωπα: Γεωργαλής Δημήτρης (Τρυφεράκανθος), Λεγάτου Ηρώ (Δροσοσταλίδα-Κουκουβάγια Α΄), Γκάτση Ελένη (Ηλιαχτίδα - Κουκουβάγια Β΄), Καρανίκας Δημήτρης (Ανεμοδούρας), Κουτσολάμπρου Αναστασία (Σοφή-Μανιτάρι Β΄), Καλαντζής Βασίλης (Μέρμηγκας), Φούντα Νεφέλη (Η τρυφεράκανθος-Μανιτάρι Γ΄), Πανταζή Ελένη (Βάτραχος-Μανιτάρι Α΄), Σκουτέρη Άννα-Μαρία (Κουκουβάγια Γ΄), Βλαχοπάνου Κατίνα (Κάμπια), Βλαχοπάνου Μαίρη (Επικεφαλής Μανιταριών), Καραπιπέρη Μαρία (Σφήκα), Κουτσολάμπρος Δημήτρης (Φωνή Ξωτικού), Δημητρίου Θεόδωρος (Βασιλιάς), Καραγεώργος Λεωνίδας (Ακανθόχοιρος), Μπαρμπαρούσης Γεράσιμος (Σκαθάρι Α΄), Μανωλίτσης Θεοφάνης (Σκαθάρι Β΄), Μπαρμπαρούση Μαρία (Φεγγαραχτίδα)
Συντελεστές: Λινάρδος Νικόλαος, Μπαμπούρη Ντόρα (Σκηνικά), Λινάρδου Άννα, Ζαβιτσάνου Μαρία (Επιμέλεια παράστασης)


Φωτογραφίες από το εορταστικό διήμερο:
(θα προστεθούν και άλλες τις επόμενες ημέρες)
Η διευθύντρια του σχολείου μας παρουσιάζει τις φετινές καινοτόμες δράσεις.

Γιαγιάδες και παππούδες ντύθηκαν τα παιδιά του Α΄2

Το Γ΄1 εν δράσει!


Γεμάτο το προαύλιο του σχολείου μας και τις δύο ημέρες.

Μεταμφιέσεις, γέλιο και πολύ... χρήμα από το Γ΄1

"Οικολογική Συνείδηση, τώρα!", από το Γ΄2

Έφτασαν οι μέρες για αμφίεση παραλίας!

Η Δ΄ τάξη έχει καλύτερους βιολιστές από κάτι... Νορβηγούς!

Η Δ΄ τάξη χορεύει με τη δασκάλα της.

Άψογη ήταν η εκτέλεση των χορών.

Η αυλή μας διαμορφώθηκε κατάλληλα για τις ανάγκες των δρώμενων.

Αποχαιρετώντας τη Στ΄ τάξη. Παρουσία του Δημάρχου βεβαίως!

Ο αποχαιρετιστήριος λόγος της Στ΄1

Σκηνή από τον "Τρυφεράκανθο".
Οι μικροί μας ηθοποιοί

Με πάρτυ και... μπουγέλο τελείωσε το διήμερο!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

pedia mpravo sas sinexiste etsi;)
astakos4ever!!!!!!!!