"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

5 Οκτωβρίου 2014

Πώς φαντάζομαι το σχολείο μου - Τα πρωτάκια γράφουν στον διευθυντή

Αστακός, 1-10-2014

Αξιότιμε κύριε διευθυντά,

Είμαστε οι μαθητές του Α2 και σας στέλνουμε αυτό το γράμμα για να σας πούμε πώς θα θέλαμε να αλλάξει το σχολείο μας προς το καλύτερο.
Πρώτα-πρώτα, χαιρόμαστε που έχουμε γήπεδο μπάσκετ στην αυλή, αλλά λείπουν οι κερκίδες! Επίσης, μας αρέσουν πολυ τα δέντρα, αλλά θα θέλαμε περισσότερα για σκιά και για κρυψώνες.

Ακόμη, θα θέλαμε να έχουμε ένα κλειστό γυμναστήριο για να παίζουμε και με βροχή, πολλές κούνιες και παιχνίδια και παγκάκια για να ξεκουραζόμαστε.
Ευχαριστούμε για τις ζωγραφιές στους τοίχους! Πολύ ωραία ιδέα! Δεν θα ήταν όμορφο να φτιάξουμε και μια έκθεση ζωγραφικής με δικές μας ζωγραφιές; Θα μας άρεσε σίγουρα να έχουμε χρωματιστές κιμωλίες για να ζωγραφίζουμε στο τσιμέντο!
Κάποιοι από εμάς θα προτιμούσαμε ξεχωριστή αυλή από τα παιδιά των μεγάλων τάξεων αλλά δεν συμφωνούμε όλοι σ' αυτό. Εσείς τι λέτε;
Α! Να μην ξεχάσουμε! Ένα παρτέρι ή γλάστρες με λουλούδια! Μην ανησυχείτε, θα τα φροντίζουμε εμείς. Και κάτι τελευταίο... Θα προτιμούσαμε η τάξη μας να είχε ξύλινη πόρτα, όπως οι υπόλοιπες.

Οι φάτσες του Α2
Χρήστος, Νίκος, Χρυσούλα, Ζώης, Μάκης, Θάνος, Άλμπι, Ευφροσύνη, Άννα, Ζωή, Ρία, Νίκος, Βασίλης, Νίκος, Ιωάννα, Μελίνα, Νίκος


Υ.Γ. Είχαμε και άλλες πιο τρελές ιδέες για φουσκωτά, πισίνα, νεροτσουλήθρα και άλλα. Όμως αυτά μόνο θα τα ονειρευόμαστε!


Συνοδεύουμε το γράμμα μας με μερικές ιδέες των μαθητών του Δ2 για τη διακόσμηση στο σχολείο:



























Δεν υπάρχουν σχόλια: