"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

29 Νοεμβρίου 2013

Ημέρα υγιεινού πρωινού με σπιτικά προϊόντα


Με το σύνθημα «Τρώω πάντα υγιεινό πρωινό για να αποδίδω στην τάξη», οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αστακού, μαζί με τους δασκάλους τους Σαμαντά Γεώργιο, Μήτσου Δημήτριο, Παπακίτσου Βούλα και Βούλγαρη Βάσω πραγματοποίησαν στις 27/11/2013 «ΗΜΕΡΑ ΥΓΙΕΙΝΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ». Οι μαθητές συνειδητοποίησαν ότι: όπως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μετακινηθεί χωρίς βενζίνη, έτσι και ο οργανισμός τους δεν μπορεί να λειτουργήσει καλά χωρίς πρωινό.
Ακόμη κατανόησαν ότι: «Παιδιά χωρίς πρωινό νιώθουν κουρασμένα και νυστάζουν και δεν αποδίδουν στην τάξη».
Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς, που ανταποκρίθηκαν για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα των παιδιών και ετοίμασαν και έφεραν σπιτικά προϊόντα! Κατσικίσιο και πρόβειο γάλα, ζυμωτό ψωμί, φρυγανιές, κουλούρα, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά, μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς, αυγά, τυρί και γάλα, φέτες με μέλι και ρόδι, γαλοπούλα, ρόδι με καρύδι και μέλι με καρύδι.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το πρωινό μπορεί να γίνει με αγνά υλικά, με υλικά που έχουμε σπίτι μας, στον κήπο μας, στο χωράφι μας.











Δεν υπάρχουν σχόλια: