"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

17 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή επιστολή προς την Αντιδήμαρχο Ξηρομέρου

Αγαπητή κυρία αντιδήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε, για τη διετία 2011-2013 το σχολείο μας συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαιδευτικών ανταλλαγών Comenius, συμπράττοντας με άλλα τέσσερα σχολεία, δύο από την Ιταλία (Έλβα και Αλιάνα), ένα από την Ουαλία (Λάμπετερ) και ένα από τη Νορβηγία (Γκέρσταντ). Ο σκοπός και το αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα αυτό ήταν πολλαπλά:

1. Αναλάβαμε ένα κοινό σχέδιο εργασίας με θέμα τις καλλιέργειες και παρακολουθήσαμε την πορεία του αξιολογώντας το συνεχώς ως προς τις παιδαγωγικές και τις διδακτικές του πτυχές, προσπαθώντας παράλληλα να εμπλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές, 2. Αποκομίσαμε πολλές και χρήσιμες παιδαγωγικές και πολιτισμικές εμπειρίες, έχοντας φιλοξενήσει στον Αστακό 14 εκπαιδευτικούς και 26 μαθητές, ενώ παράλληλα στείλαμε 4 αποστολές με 7 εκπαιδευτικούς και 14 μαθητές συνολικά, 3. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την τοπική αγορά, 4. Διαφημίσαμε τον τόπο μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, 5. Κάναμε πολλούς νέους φίλους με τους οποίους επικοινωνούμε πλέον συχνά και οι οποίοι θα επισκεφτούν ξανά και ξανά τον τόπο μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου οι δικές μας δράσεις να λάβουν ακόμη πιο ουσιαστικό περιεχόμενο, σας καλούμε να συζητήσετε στο δημοτικό συμβούλιο την προοπτική αδελφοποίησης της πόλης του Αστακού με τις ιταλικές Πόρτο Ατζούρο και Αλιάνα, την ουαλική Λάμπετερ και τη νορβηγική Γκέρσταντ, ώστε να αναπτυχθούν ακόμη πιο ισχυροί δεσμοί ανάμεσα στις τέσσερεις πόλεις και να προωθηθεί η τουριστική προβολή του Αστακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: