"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

25 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση του ΣΓΚ προς τους γονείς και το Δήμο Ξηρομέρου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, με έκπληξη πληροφορήθηκε την ύπαρξη ανακοίνωσης του  Δημαρχείου Ξηρόμερου μέσω του γραφείου τύπου σχετικά με τη συγκέντρωση ενός συμβολικού ποσού το οποίο ως βοήθημα-δώρο είθισται να δίνεται τις ημέρες των Χριστουγέννων στις καθαρίστριες.
Με σεβασμό στους θεσμούς και στα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης και δείχνοντας αυτοσυγκράτηση, θελήσαμε πρώτα να ενημερωθούμε απ’ την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής  για τα κίνητρα της ανακοίνωσης και μετά να προβούμε σε απάντηση, επειδή οι προθέσεις μας είναι αγαθές και σαφώς δεν επιδιώκουμε σύγκρουση και μάλιστα για θέματα ανύπαρκτα.
Στη συνάντηση που είχαμε με την Πρόεδρο δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, και οι δύο πλευρές αποδέχτηκαν την πρόκληση για πιο στενή συνεργασία για την αποφυγή τέτοιων παρεξηγήσεων και το θέμα θα το χαρακτηρίζαμε «ως μια σειρά ατυχών περιστατικών» και   θεωρείται από μέρους μας λήξαν.


                                                Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αστακού


Στην πρώτη μας επικοινωνία για το 2013, ευχόμαστε σε εσάς και στα παιδιά μας Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
1) Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σ.Γ.Κ. πριν τις γιορτές. Υποσχόμαστε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις και περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση από εσάς.
2) Να ευχαριστήσουμε την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής για τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή όπου τα παιδιά διασκέδασαν και έπαιξαν με την ψυχή τους.
3) Να ευχαριστήσουμε γονείς και πολίτες του Δ. Ξηρόμερου που αγοράζοντας λαχνούς έδωσαν μια οικονομική ανάσα στο Σύλλογο που την είχε ανάγκη για να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις των αναγκών του Σχολείου, όπου η αρωγή μας έτσι κι αλλιώς είναι επικουρική.
4) Ευχαριστούμε τους γονείς που συνεισέφεραν οικονομικά στην κίνηση που έκανε ο Σύλλογος για να συγκεντρώσει ένα συμβολικό ποσό το οποίο παρέδωσε στην καθαρίστρια ως Δώρο Χριστουγέννων.
5) Ευχαριστούμε τον κ. Ευάγγελο Δεστούνη ο οποίος δώρισε από ένα βιβλίο (σύνολο 10) σε ένα μαθητή κάθε τμήματος του σχολείου που κέρδισε το φλουρί κατά την κοπή της βασιλόπιτας.

ΚΥΛΙΚΕΙΟ

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο για το κυλικείο τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων επιθυμεί τη λειτουργία του κυλικείου και ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει κυλικείο θεωρεί απαραίτητη την ύπαρξη μηχανήματος πώλησης νερού.
Το θέμα αυτό το θέσαμε στην Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, ώστε να γνωρίζουμε το συντομότερο δυνατόν, αν μπορεί να επαναλειτουργήσει το κυλικείο ούτως ώστε σε διαφορετική περίπτωση να κινηθούμε γρήγορα για την εξεύρεση μηχανήματος πώλησης νερού.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Σε συνέχεια του προηγούμενου σημειώματος που αφορούσε το παράρτημα και αφού ενημερωθήκαμε εμπεριστατωμένα για τις ανάγκες του παραρτήματος από τους εκπαιδευτικούς κ. Σαμαντά και κα Σαμαντά, την Τρίτη κανονίσαμε να επισκεφτούμε μαζί με την Αντιδήμαρχο το παράρτημα ώστε οι όποιες επεμβάσεις γίνουν να γίνουν στοχευμένα και σε συνεργασία.

Παρακαλούμε όμως όσοι γονείς έχουν

- Πάγκους τραπέζια
- Επιτοίχια ταμπλό
- Μικρές βιβλιοθήκες
- Ράφια, βιτρίνες, συρταριέρες
- Επιτραπέζια παιχνίδια για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
- Τραπέζι στρογγυλό
- Κρεμάστρες για μπουφάν

που δεν τα χρειάζονται, να τα διαθέσουν στο παράρτημα είτε μόνοι τους είτε μέσω του Συλλόγου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΛΥΤΑ

1) Προστασία και αξιοποίηση του χώρου στο πίσω μέρος του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου.
2) Η περίφραξη της περιβόλου του παραρτήματος (έχει εγκριθεί η δαπάνη με παρέμβαση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής)
3) Τηλέφωνο και Internet στο γραφείο των δασκάλων του παραρτήματος (εγκρίθηκε η δαπάνη και αναμένεται η τοποθέτησή του)
4) Φωτοτυπικό μηχάνημα στο παράρτημα (κατόπιν διαβεβαιώσεων του Δ/ντή του Δ. Σχολείου αναμένεται η αγορά νέου εντός των ημερών).
5) Δυστυχώς οι ελπίδες για λειτουργία του τμήματος ένταξης λιγοστεύουν, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από τον νέο διευθυντή της Πρωτοβάθμιας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΘΗΚΑΝ

1) Τοποθετήθηκε χρονοδιακόπτης στους προβολείς του παραρτήματος και νέοι προβολείς στο πίσω μέρος του σχολείου με εντολή της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.
2) Τοποθετήθηκε air-condition στην λυόμενη αίθουσα με παρέμβαση της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής.
3) Αυξήθηκε η πίστωση του ταμείου του Δημοτικού Σχολείου από την Προέδρο της Σχολικής Επιτροπής.
4) Αγοράσθηκαν μπάλες (μπάσκετ-ποδόσφαιρου) για την άθληση των παιδιών μας από την Π.Σ.Ε., οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα τεθεί στη διάθεση του σχολείου.
5) Δρομολογήθηκε η αλλαγή πορτών και παραθύρων του Δ. Σχολείου και η επισκευή των πορτών στην τουαλέτα του παραρτήματος.
6) Εντός των ημερών θα βαφτούν οι τουαλέτες του Δ. Σχολείου και θα επισκευασθεί η οροφή των λυόμενων αιθουσών.

Ελπίζουμε στην επόμενη επικοινωνία μας να έχουμε περισσότερα ευχάριστα θέματα για ανακοίνωση και λιγότερα άλυτα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: