"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

26 Απριλίου 2017

Ήταν θέμα χημείας!



     Μπορεί η ψυχαγωγία να συνδυαστεί με τη μάθηση; Μπορεί η μάθηση να γίνει παιχνίδι; Οι μαθητές του Αστακού την Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Απριλίου απάντησαν… «ναι»! 
   Η ομάδα Θεατρόνιο παρουσίασε την  εκπαιδευτική - διαδραστική παράσταση «Θέμα Χημείας», η οποία ενθουσίασε τους μαθητές με το βιωματικό παιχνίδι, τα πειράματα χημείας και το θεατρικό έργο..........



    Το έργο διαπραγματεύεται το δίλημμα της επαγγελματικής κατεύθυνσης ενός εφήβου ανάμεσα στο να σπουδάσει Χημεία και να ακολουθήσει το όνειρό του στον Αθλητισμό. Οι μαθητές καλούνται να τον βοηθήσουν, στην απόφαση του... 
   «Χτίσαμε μια παράσταση, με ελάχιστα σκηνικά, χιούμορ και πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές» αναφέρει ο συμπατριώτης μας χημικός - ηθοποιός και εμπνευστής της ομάδας Θεατρόνιο, Δρ. Γιάννη Γουλές.  
    Η παράσταση προσαρμόζεται ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα. Τελεί υπό την αιγίδα του «Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων», της «Ένωσης Ελλήνων Χημικών». και έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 120 σχολεία.
     Ευχαριστούμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, τον Πρόεδρο  Κο.  Γεωργούλα, τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Σχολείων Αστακού και Καραϊσκακίου, του Γυμνασίου και Λυκείου Αστακού και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για την άψογη συνεργασία.  

Συντελεστές
Κείμενο: Δρ. Γιάννης Γουλές, Σκηνοθεσία: Ελένη Ζαχοπούλου, Παιδαγωγική επιμέλεια: Ναταλία Λύτρα, Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αλεβυζάκης, Γιάννης Γουλές, Νεφέλη Τουλιάτου, Ελεάννα Φινοκαλιώτη Φωτογραφίες: Μαρίζα Καψαμπέλη, Make ART (ευγενική χορηγία)

Ευχαριστήρια επιστολή προς τα ΜΜΕ

Αγαπητοί Συμπατριώτες,
   Εκ μέρους της ομάδας «Θεατρόνιο»,  σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνετε με την ανάρτηση των δελτίων τύπου που αφορούν την εκπαιδευτική – διαδραστική παράστασης «Θέμα Χημείας» στην ιστοσελίδα σας.
    Η καταγωγή μου είναι από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και αυτός είναι ένα ακόμη λόγος να νοιώθω ευγνώμων από τη συνεργασία μας.
     Η αποδοχή σας, μου δίνει δύναμη και φτερά, να συνεχίσω να προσφέρω στη νέα γενιά της χώρας αλλά και του νομού μας, με αγνά κίνητρα και σκοπό την εκπαίδευση των νέων μέσω καινοτόμων - εκπαιδευτικών παραστάσεων.  
Είμαι στην διάθεσή σας,
Καλό καλοκαίρι.

Με εκτίμηση,
Δρ. Γιάννης Γουλές

Δεν υπάρχουν σχόλια: