"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

21 Μαΐου 2016

Στη Βουλή των Ελλήνων και στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μπροστά από το κτίριο του Κοινοβουλίου
Διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016. Οι μαθητές παρακολούθησαν την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων στο μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους του Κοινοβουλίου. Αρχικά, έλαβαν μια σύντομη ενημέρωση για το κτίριο, την ιστορία του και την αρχιτεκτονική του, ενώ κατόπιν μετέβησαν στην Αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά κειμήλια σχετικά με την κατάλυση και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα. Έπειτα μετέβησαν στα άνω δυτικά θεωρεία της Αίθουσας της Ολομέλειας, όπου παρακολούθησαν για λίγη ώρα συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής, δεχόμενοι την αναγγελία της προεδρεύουσας και το θερμό χειροκρότημα των παρόντων βουλευτών. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς το σχολείο μας για πρώτη φορά επισκέπτεται το Κοινοβούλιο, η οποία ευελπιστούμε ότι θα καθιερωθεί.
Πριν από την επίσκεψη στη Βουλή, το σχολείο επισκέφθηκε το Ευγενίδειο Ίδρυμα, όπου παρακολούθησε στον θόλο την προβολή "Ο Ζωντανός Πλανήτης": http://www.eugenfound.edu.gr/appdata/documents/planhtario/parastaseis/odigoi_pdf/o%20zwntanos%20planhths.pdf



Στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη



Ενημέρωση για την ιστορία του κτιρίου

Στη σκάλα της κεντρικής εισόδου της Βουλής

Στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Στην αίθουσα "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: