"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

6 Οκτωβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ – “Μαθαίνοντας να ζω καλά με το παιδί μου” από το ΚΠ "Οδυσσέας"

«Το πιο σημαντικό πράγμα που οι γονείς μπορούν να μάθουν στα παιδιά τους είναι πώς να τα βγάζουν πέρα χωρίς αυτούς.»
Frank A. Clark, (Αμερικανός πολιτικός)
Σε μια εποχή βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης ο ρόλος του γονιού αποτελεί διπλή πρόκληση με έντονες δυσκολίες και συνεχή διλήμματα όχι μόνο για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, αλλά και για τη διατήρηση της ψυχολογικής ισορροπίας των γονέων. Αν και η πρόσβαση σε σύγχρονο παιδαγωγικό υλικό είναι πιο εύκολη σε σχέση με το παρελθόν, οι δυσκολίες, οι εξουθενωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας σε συνδυασμό με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης δημιουργούν ανασφάλειες και φόβους στο γονιό ως προς τους τρόπους με τους οποίους θα υποστηρίξει το παιδί του πολύπλευρα τόσο στο σχολείο, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει στο τρέχον έτος Σχολή Γονέων. Αναγνωρίζοντας τα σύνθετα, πολύπλευρα και διαφορετικά αιτήματα  των γονέων, που εξαρτώνται από τις ποικίλες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτισμικές συνθήκες διαβίωσης, το πλαίσιο της ομάδας θα είναι ανοικτό, προκειμένου να καλύψει όλα τα διαφορετικά αιτήματα που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Έτσι οι γονείς που θα συμμετέχουν θα λαμβάνουν άμεσα την ενδυνάμωση και τη συμβουλευτική που χρειάζονται σε πρακτικά θέματα που αφορούν στο παιδί τους. Παράλληλα η συνύπαρξη των γονέων στο οργανωμένο πλαίσιο της ομάδας λειτουργεί υποστηρικτικά, αφού έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν βιωματικά τις εμπειρίες τους και να συνεισφέρουν στην επίλυση των αιτημάτων της ομάδας.
Η ομάδα θα έχει διάρκεια 8 μήνες και οι συναντήσεις θα γίνονται μία φορά το μήνα για 2 ώρες (Οκτώβριος 2015- Μάιος 2016).  
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα
Υπεύθυνη ομάδας: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, MSc, Ph.D
Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση odysse@agr.forthnet.gr ή στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης (υπάρχουν διαθέσιμες έντυπες αιτήσεις)  όλες τις εργάσιμες ημέρες  (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770) από 08.00-14.00 έως και την Παρασκευή 02/10/2015
Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: