"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

28 Μαρτίου 2015

Το "Μεγάλο μας Τσίρκο" στην σχολική μας γιορτή για την 25η Μαρτίου

Με αποσπάσματα από το "Μεγάλο μας Τσίρκο" του Ιάκωβου Καμπανέλλη πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για την 194η επέτειο της 25ης Μαρτίου. Υποδυόμενοι τους ρόλους που άλλοτε είχαν ερμηνεύσει η Τζένη Καρέζη, ο Κώστας Καζάκος και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, οι μαθητές της Ε΄τάξης ανέδειξαν τα νοήματα του έργου, μέσα από μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας κατά τους νεώτερους χρόνους. Το βασικό μήνυμα του έργου, διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, είναι η διαρκής επαγρύπνιση των Ελλήνων στην κατάργηση των ελευθεριών τους.

Πλην των μαθητών της Ε΄ τάξης και της δασκάλας τους, Αλεξάνδρας Δημοπούλου, στην πραγματοποίηση της παράστασης συνέβαλαν η δασκάλα της Θεατρικής Αγωγής Σοφία Γλωσσίδη, στη μουσική διδασκαλία η δασκάλα Κατερίνα Μιχαήλ, ενώ στην κατασκευή των σκηνικών οι εκπαιδευτικοί Ζωή Δημητρούκα και Μάνος Καϊμάκης (δάσκαλος Εικαστικών). Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε πρώτιστα τον πατέρα Δημήτριο Τέγα για την παραχώρηση της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην οποία -μόνιμα πλέον- πραγματοποιούμε τις εκδηλώσεις μας, το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού για την πολύτιμη παραχώρηση ρεύματος (η αίθουσα είχε βλάβες στην ηλ. εγκατάσταση) και την κα Γεωργία Μανωλοπούλου για την παραχώρηση υλικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: