"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

23 Ιουνίου 2014

Τέλος διδακτικού έτους 2013-14



 
Η φετινή σχολική χρονιά έληξε για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με το σχολείο μας να ολοκληρώνει τον πρώτο του χρόνο στο Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα. Το στοίχημα για μας ήταν να ανταποκριθούμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στην πρόκληση του ΕΑΕΠ και να προσαρμοστούμε ομαλά σ’ αυτό. Οι 25 εκπαιδευτικοί του σχολείου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πολλοί από αυτούς, διατελώντας στο καθεστώς του αναπληρωτή, φεύγουν με τις καλύτερες αναμνήσεις από το σχολείο μας και τον Αστακό. Αρκετοί από αυτούς ήρθαν από μακριά, με πολύ μικρές απολαβές, για να διδάξουν στο σχολείο μας και ταυτόχρονα σε άλλα σχολεία, στην Βόνιτσα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. Κι όμως, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, εκφράζουν την επιθυμία τους να επανέλθουν την επόμενη σχολική χρονιά για να ξαναδιδάξουν τα παιδιά μας. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι όντως ένα κερδισμένο στοίχημα. Οφείλω, επομένως, να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την φετινή προσφορά τους, τον ζήλο και την προθυμία τους για συνεργασία και αποτελεσματικότητα, αλλά και το βοηθητικό προσωπικό για την καθημερινή φροντίδα των διδακτηρίων μας.

Από κοντά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος υποστήριξε κάθε δράση μας, ενεπλάκη ενεργά σε κάθε μας δραστηριότητα, κάλυψε πολλές από τις υλικοτεχνικές μας ανάγκες, ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες και σχεδίασε αξιόλογες δράσεις για τα παιδιά, ως επεκτάσεις του προγράμματος του σχολείου. Εκτός από το θεσμικό όργανο των γονέων, όμως, υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις γονέων, οι οποίοι προσέφεραν χρηματικά ποσά και, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Παρ’ όλη την ένταξή του στο ΕΑΕΠ, παρ’ όλες τις συνεχείς διακρίσεις των μαθητών του, παρ’ όλη την γενικότερη καλή εικόνα του στον νομό μας, το Σχολείο μας συνεχίζει να στεγάζεται σε δύο κτίρια, γεγονός που δυσχεραίνει τη σχολική ζωή, διαιρεί τη σχολική κοινότητα, θέτει προσκόμματα στις δράσεις μας και προβάλλει σημαντικές αδυναμίες στον σχεδιασμό των δράσεων και του ωρολογίου προγράμματος. Είναι επιτακτικότατη η ανάγκη για ένα νέο διδακτήριο στο –δικό μας- οικόπεδο του Χοβολιού και θα είναι εγκληματική η αμέλεια του Δήμου να μην «τρέξει» το ζήτημα στο νέο ΕΣΠΑ. Αν μη τι άλλο, η μαθητική κοινότητα του Αστακού, το αξίζει και με το παραπάνω.
Τέλος, και πάνω απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές τους σχολείου μας για την προσπάθειά τους, ευχόμενος καλή πρόοδο και δυναμική επάνοδο τη νέα σχολική χρονιά, κατά την οποία όλοι θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι.

Ο διευθυντής του Σχολείου,
Ζαγκότας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: