"Η γνήσια παιδεία αντιμάχεται την ισχυρή μας τάση να θεωρούμε ότι αυτό που είναι διαφορετικό από μας είναι κατώτερο" (Paulo Freire, παιδαγωγός - φιλόσοφος)

13 Νοεμβρίου 2009

Αστερίξ ετών 50!

Χαμένοι στη.. μετάφραση (των κόμικς)!


Λένε ότι τα παιδιά στη σημερινή εποχή δεν διαβάζουν πολύ, ιδιαίτερα μάλιστα τα κόμικς. Όλα; Όχι όλα! Μια μικρή τάξη, κάπου μακριά σε μια απόμερη γωνιά της Ελλάδας αντιστέκεται ακόμη στην τηλεόραση και στο playstation! Είναι η Ε΄ τάξη του σχολείου μας, η οποία γιορτάζει τα 50 γενέθλια του... μεσόκοπου πλέον Γαλάτη πολεμιστή με ανταλλαγή κόμικς, με σχόλια πάνω στις ιστορίες του και με πολλά πειράγματα.

50 χρονών έγινε λοιπόν πριν ο συμπαθέστατος Γαλάτης ήρωας, ο Αστερίξ. Κι εμείς είπαμε να του κάνουμε το δικό του πάρτυ γενεθλίων, έτσι, για να μην έχει παράπονο. Κυριολεκτικά λοιπόν, χωθήκαμε... μέσα στα κόμικς. Από την Ασπίδα της Αρβέρνης, στους Βέλγους, στους Ελβετούς, στην Ισπανία, στην Κορσική. Μια ξεκαρδιστική στάση στην Αρχαία Ολυμπία και ακόμη ένας τρομερός Αγώνας των Αρχηγών. Οι μαθητές έμαθαν πολλά και φωτογραφήθηκαν με τα τεύχη του Αστερίξ. Και υποσχέθηκαν να διαβάσουν κι άλλα κόμιξ. Μα τον Τουτάτις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: